Hem » Vinstvarningarnas tid

Vinstvarningarnas tid

Närmaste två veckorna kan bli extra skakiga i ekonomin och på börsen. Vinstvarningarna – om de kommer några – ska komma nu. För bolagen har gjort två tredjedelar av andra kvartalet. 

Nu är två av tre månader redan passerade under det ödesdigra andra kvartalet. Där botten var i april och många talar om återhämtning. Men sker den tillräckligt fort? Nu måste bolagen ha en bra bild av hur andra kvartalets rapporter kommer att te sig.

I farozonen är förstås de bolag vars aktiekurser hämtat sig snabbaste senaste månaden. Bär det på tom optimism eller substans är frågan.

Blir kallsuparna många så lär krav på nya krispaket, lättnader och stöd komma i fråga. Ja, om vi får ett W kan mycket väl bli tydligt nu.

Ser bolagen redan nu att deras rapport i juli blir långt under förväntan så behöver nämligen ut och varna. Vi talar om missar i förväntan som kan korrigera aktiekursen mer än 10%. Det är alltså inga småfel som förebådar en vinstvarning. Som nu kan ge oss lite extra turbulens. Sedan ser vi fram mot de riktiga siffrorna om 5-6 veckor.

Vilka bolag räds du? /claes hemberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *