Hem » Vattenprat i Visby

Vattenprat i Visby

Vattenbrist hotar delar av Sverige. Därför pratar och prövar vi Vatteninitiativet på Gotland. Ambitionen är att väcka idéer och engagemang. Skolor, hotell och företag är redan med.

Det lilla svenska vattenföretaget Altered har senare åren samlat in fakta och åsikter vatten från hela världen. Från Kalifornien, till Sydafrika och Indien. Men vattenfrågan är inte bara akut långt borta i fjärran länder.

För att förstå hur svenskar tänker och pratar vatten har jag senaste månaderna diskuterat vatten med Hultsfred, Lund, Visby och många fler städer och orter där vattenfrågan blivit allt viktigare. Nu har vi valt att lägga mest kraft på Gotland.

Vi samlar idéer och skänker teknik gratis – till den som vill prata pröva vatten.

Genom att prata och pröva vill väcka intresse, idéer, teknik och lösningar. Vi talar med barn, unga, vuxna och äldre. De finns i skolor, hotell, företag, kommunen och organisationer. Redan har flera bidrag kommit. Med teknik, kunskap och direkt lösningar.

Det är genom mitt engagemang i vattenföretaget Altered som jag lärt känna uppfinnaren Kaj Mickos. Tillsammans pratar vi väder, fakta, uppfinningar och ekonomi kring vatten. Vatten går ju att översätta i både tid, hälsa, klimat, pengar och så mycket mer.

Före sommarlovet ska första Vatten-kollen vara klar. Under sommaren följer vi frågan, för att i september kommer med en mer utförlig rapport om: att prata och spara vatten. Följ med här!

Vad vill du vet om vatten? /claes hemberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *