Hem » TED: Vägval i prischocken

TED: Vägval i prischocken

Förr demonstrerade människor FÖR högre löner. Idag demonstrerar folk EMOT dyra priser på bröd, bussbiljetter och bensin… Det kräver nya tankar och tag, diskuterade jag i mitt Ted-talk.

Vi lever i en tid med mer olika tillväxt och olika pengar. Gamla synsätt på pengar fungerar allt sämre. Vi behöver diskutera och hitta nya vägar.  Här mitt 18 min Ted talk.

Även om tillväxten har stannat av har vi idag några väsentliga och nya fördelar. Det gäller i val, utbud och pris. Något vi kan använda till vår fördel.

När min farfar år 1908 besökte den lokala affären för att köpa en skjorta fanns där 1-2 att välja mellan. Idag kan jag på nätet välja mellan tusentals plagg… Samma vägskäl märks på olika sätt i olika pengar.

I praktiken har vi idag tre olika slags pengar. Prispengar, Tidpengar och Tillitspengar… som var och är ett egen verktyg.

Ja, se pengar som olika verktyg som du använder vid olika tillfällen på olika sätt. Det kan ge värdet av både 3-4 och 5 månadslöner varje år. Det är kärnan i Här mitt Ted-talk (18 min).  

/Claes Hemberg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *