Hem » Tedx talk om svåra tider

Tedx talk om svåra tider

”Håll ett Tedx talk om en aktuell-svår-lång fråga”. Det var beställningen jag fick för ett år sedan. Pandemins andra våg gav mig extra tid. Och det har varit spännande. Till mitt Ted talk vill jag verkligen lyfta fram avgörande stora frågor och ge dem enkla raka verktyg. Här hela programmet. Den 7 april. 14.00 kör vi.

Frågorna jag grävt i är de ekonomiska vägskäl som blivit hetare bara senaste åren. De som kokar under ytan i många debatter. Ofta utan att sägas rakt ut. De riktigt långa frågorna kommer att färga den långa diskussionen i samhället årtionden framåt.

Till och med min farfar bonden Assar passar in i diskussionen om vart vi är och vart vi är på väg…

Mitt ämne är också globalt. De slår an mot såväl länder, som företag och individer. I mitt Ted talk är fokus förstås individen och hennes pengar i en ekonomisk värld som mest liknar en berg-o-dalbana.

Fler av de frågorna visar sig redan praktiseras. Men bara väldigt sällan hos privatpersoner. Utan de som verkligen kan och agerar redan är företag och affärsmän.

Men proffs-verktyg fungerar sällan hos vanligt folk. Nej, privatpersoner har ju andra hinder, erfarenheter, tankar och möjligheter… Så snart behövde jag tänka om och bygga om hela frågan och svaren allt igen.

Ja, arbetet med mitt Ted x talk har varit hissnande även för mig, när det gäller i fakta, slutsatser och verktyg framåt. Nu är arbetat klart, formen och råden är mogna. Det är tid att väcka, engagera och starta. Det är dags. Den 7 april kl 14.00 Då kör vi live i Göteborg.

Mer om talarna

Vad vill du höra?/claes hemberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *