Hem » Svenska Minna i Deep30

Svenska Minna i Deep30

Vi äger allt mindre och hyr allt mer. Vi ”prenumererar” på musik, film, försäkringar…. Jag möter Joakim Sjöblom, på Minna som hjälper oss hålla reda på ”all vår hyra”. För sina idéer, produkter och vann de häromdagen deltagande europeiska EIT Deep30.

Vi hellre som prenumeration. Det känns billigare och mer överblickbart. Vi kan också avsluta utgiften på en sekund.

Unga använder gärna prenumeration för underhållning som spel, musik och film. Vi ska också lägga till vardagsgrejor: mobilen, el, vatten, energi, försäkringar… Allt detta betalar vi löpande. Fler hyr även bil, sommarhus, elsparkcyklar…

Trixet är att en prenumeration är lätt att starta, men svårare att ha koll på. Detta har Minna gjort till en affärsidé. De hjälper konsumenter att hitta, avsluta och förbättra sina köpta tjänster.

Jag mötte Joakim Sjöblom, Minna Technologies, i veckan i Bryssel. Jag var där som jurymedlem för tech-bolag, i EUs satsning på AI-bolag. Deep 30. Minna var ett av bolagen som, i en annan deltävling, var där för att försöka vinna ett deltagande.

”Det gäller allt från Spotify till elräkningen. Vi kan hjälpa till att hitta, avsluta, ha koll”. En av finansiärerna är Swedbank. Det bäddar för tjänster för några av livets riktigt dyra utgifter som bolån mfl, borde vi kunna ana.

Inte nog med att svensk bolag redan är kraftigt överrepresenterade bland europeiska deep tech-bolag som antas till satsningen EIT. Häromdagen blev det ett till. 5 av de trettio stycken bolagen i europeiska Deep30 är nu svenskar.

Vilka är dina Deep-favoriter?/claes hemberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *