Hem » Smartare styrelse

Smartare styrelse

Styrelsen är mycket ensamjobb. Det mesta arbetet sker ju mellan mötena. Därför finns en hel del att diskutera: Det handlar om att läsa på, ifrågasätta, lojalitet, hot och hitta sina käpphästar. 4 maj är vårt första möte. Vill du delta?

Jag minns själv mina första besök ”ute på fabriken”. Att dyka upp som styrelseledamot är inte lätt. Du kan få veta sanningen eller en allt för välstädad bild av verksamheten.

Artiga frågor som ”Hur går det?” fungerar inte alls. Det är mycket bättre att gå rakt på ”Vad utvecklar du just idag?”. Plötsligt kan samtalen bli både långa, komplexa och spännande.

Uppenbarligen finns det många myter om styrelsearbete, även ute bland vanligt folk. Svara gärna på twitterfrågan. Åsikter som påverkar själva jobbet. En hel del ansvar finns förstås hos styrelseledamöterna själva. (Jag var tyvärr den ende styrelseledamoten som besökt fabriken…)

Därför ser jag nu fram mot styrelsesamtal mellan helt olika personer och ledamöter. Våra styrelsesamtal med start 4 maj har plats för 7 personer kring bordet, för att verkligen kunna tala personligt, konkret och direkt.

Första steget är att jag förintervjuar varje deltagare kring några valda ämnen. Jag frågar om hens erfarenheter, hinder och lärdomar. Sedan träffas hela gruppen diskuterar, testar och hittar olika vägar framåt. Vi prövar, testar och diskuterar. Vi tar stöd, letar källor och sätter gränser. Allt för att åstadkomma ett vassare och mer långsiktigt styrelsearbete.

Det blir fyra spännande samtal i maj och juni. Mer om Styrelsesamtal med Hemberg.

Fler tankar om styrelsen

Vad vill du diskutera?/claes hemberg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *