Hem » Ideellt arbete värmer

Ideellt arbete värmer

Årets högtidsdag. För hela Sverige antagligen viktigaste pris. Ikväll utser 40 000 elever landets bästa lärare på Lärargalan 2021. Tack Beata för initiativet och energin. Och att jag får bidra.

2014 fick jag ett mejl från en för mig okänd Beata Kull. Hon hade en idé om att starta en fest för de bästa lärarna i Sverige. Eleverna skulle rösta fram dem. Ja, det var elevernas chans att ge högsta betyg åt sina favoriter.

Sedan dess är jag en stolt ideell medarbetare och styrelseledamot på stiftelsen Lärargalan. Som samla personer och sponsorer för att lyfta fram och stärka lärarrollen med hjälp av det kraftfulla och breda engagemanget från alla landets elever. Ja, från alla landsändar regnar namnen in.

Det är så enormt häftigt att se nomineringarna flöda in från över 40 000 elever. De är så glada att får skicka tillbaka beröm till sina favoritlärare. Under hösten delar vi ut priser i varje kommun. För att här i november nå den stora finalen.

Tio olika lärarpriser delas ut på en lärarnas stora galafest. Där har landets 400 främsta lärare bjudits in att delta i den årliga festen för lärarna. Lärargalan.

När pandemin drabbade landet och även Lärargalan så kunde vi inte längre festa tillsammans uppklädda. Utan istället har vi gjort tv. I fjol med på SvT 2020 och i år på Sjuan 2021. Tur i oturen har pandemin gjort att galanfesten får vänta och att vi kunnat resa hem till lärarna och möta dem i sin hemmiljö. För att filma överlämnandet av alla fina priser.

Allt för att hylla lärare. Gamla och nya. Och bäst av allt. Du behöver inte vänta till nästa Lärargala. Det är bara att skicka beröm…

Och i måndags släppte Allbright (mitt andra ideella arbete) sin årliga Allbrightrapport: om jämställdhet som verktyg för att nå mer affärsnytta i näringslivet. Läs och lär!

Vilket ideellt arbete gör du? /claes hemberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *