Hem » Första fjärrchauffören sökes

Första fjärrchauffören sökes

Fjärrstyrd lastbil öppnar för ett nytt yrke. Fjärrchaufför. Med lägre utsläpp och effektivare transporter… En ny roll, en gajd, som blir spännande att följa. Sökande behöver vara nyfiken på att utveckla fordon, tekniktesta ergonomi och mycket mer, skriver GöteborgsPosten. Senaste tiden har jag grävt frågan.

Teknikskiften öppnar för nya tankesätt, kunder, affärsmodeller, yrken, företag… Första fjärrchauffören blir en milstolpe, utöver det vanliga. Helt nya frågor, svar, diskussioner dyker upp hela tiden. Ja, det är väldigt inspirerande att jobba med Einride.

Robert Falck, grundare Einride, talar om en ny värld med större smidighet. Ett samhälle som är rörligare, på ett nytt sätt. Som samtidigt är säkrare och släpper ut noll koldioxid.

Och han lever som han lär. Alltid när vi talas vid så är han på språng, på tåg, bil, flyg, buss… mellan seminarier, möten, tester, besök…

När första fjärrchauffören nu ska ta plats är det en ny spelplan som öppnas i världen av transporter. Kraven och vägvalen är annorlunda. Hen kan köra 1-2-5 lastbilar samtidigt. I lika många städer och landskap. Utifrån sin hytt som liknar mest en flygsimulator med fullt datorstöd är det mesta möjligt.

Vägkrogar är ett minne blott för fjärrchauffören. Hen ska göra från ett kontor i göteborgska Lindholmen. Hen hinner till dagis och kan äta middag hemma varje kväll. Samtidigt som lastbilarna kan rulla var som helst i Sverige. Genom fullt teknikstöd med kameror, laser, radar och inte minst 3 datorer, får chauffören en överblick som i ingen annan lastbil.

Världens första fjärrchaufför blir en spännande roll att följa. Hen kommer kunna berätta om en värld som vi inte har en aning om. Ett samhälle i allt mer rörelse. Som är på väg att växa fram just nu…

När bytte du världsbild senast?/claes hemberg

2 kommentarer

    • Claes Hemberg säger:

      Det finne en länk i texten. Annars gå in på Einrides hemsida och sök på remote driver. Lycka till/c

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *