Hem » Final Allgon

Final Allgon

Efter två års jobbande med Allgon avnoterades bolaget och mitt jobb för bolaget tog slut. När Affärsvärlden bad mig berätta historien från insidan så upptäckte jag snart hur mycket häftigt överraskande det fanns att berätta. Det blev en smaklig final. Sedan hoppas jag redan att bolaget kommer tillbaka till börsen igen.

Det var hösten 2018 som jag första gången träffade Allgons vd Johan Hårdén genom en god vän. Vi träffades sedan flera gånger över några månader och pratade om industrin, ekonomin och även Allgon. Att möta Johan var som att dyka rakt in i svensk industri, dess vägval och dess historia. Johan berättade om bolaget, dess ovanliga resa och ambitionerna framåt. Jag frågade, sa ifrån och höll med.

Efter 3-4 månader så hittade vi en form för att jobba ihop… Johan bad mig först resa runt och träffa alla hans vd-ar i olika dotterbolag. Jag intervjuade och noterade bolagens styrkor och utmaningar.

Jag fick snabbt förtroende för Johan, han sätt att växa bolaget och den resan han ville göra med bolaget. Istället för ett spritt konglomerat ville han sätta fokus på radiostyrning och växa globalt. Sagt och gjort. Snart hade Johan tryckt på den stora sälj-knappen. Sedan jobbade jag vidare inom bolaget. Som ett öga från utsidan kunde uppenbarligen ge vd:n några extra perspektiv.

Det blev två roliga och häftiga år med en stor svängning, en pandemi, renodling och stora nya ambitioner. Bolaget gick snabbt betydligt bättre. Mycket tack vare köpet av göteborgsbolaget Tele radio.

Framgången för bolaget upptäcktes också av omvärlden. Snart visade olika köpare sig intresserade. Att det skulle blev en affär var däremot lång ifrån säkert. Pandemin trodde jag skulle få dem att dröja.

Mitt i allt detta klippte Bure till och vann hela bolaget. Det var inte alls vad Bures ordförande Patrik Tigerschiöld hade räknat med. Mer om detta i Affärsvärlden-texten.

Som aktie hoppas jag nu att Allgon återkommer till börsen. Bolaget är just så gediget och tillväxtorienterat som många fler borde äga… Under tiden får jag leta efter andra gedigna välskötta bolag… Jo, det finns flera…

Mer Allgon

/claes hemberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *