Hem » Att tänka nytt

Att tänka nytt

Under årtionden har några vänner och jag grämt oss över en tunggrodd bransch. Försäkringar. De måste väl inte vara opersonliga, passiva och dyra? Så såg vi en öppning.
Det var den tidigare kollegan Stefan som hörde av sig våren 2018. ”Nu är det läge att göra något helt nytt på försäkringar”. Vi hade talat om det många gånger, men inte sett någon riktig väg in. Fram tills då.

Öppningen fanns inom teknik och partners. Snabbare, billigare och enklare tekniska lösningar gjorde att det var mycket lättare att hantera försäkringar på ett rationellt sätt. Vad vi skulle hitta i den här djungeln visste vi inte då. Vi ville bara dyka in och undersöka.

Samtidigt hade fler sett tekniken utifrån sina perspektiv. De hade uppenbarligen öppnat för olika nya aktörer bland underleverantörer. Ett gäng hade hoppat av ett av Norges stora bolag för att starta egen liten smart låda. När vi lyfte på locket hittade vi mer än vi anat.

Med teknik och partners på plats kunde vi undersöka produkter och tjänster. Det var då vi blev riktigt glada och entusiastiska. Här fanns enormt mycket att göra bättre, rappare, vassare och billigare.

Men lägg märke till ordningen: Utan teknik och partners hade vi aldrig fått insynen som gjorde att vi kunde skapa de nytänkande produkterna och tjänsterna. Vi visste inte alls vad som fanns i den svarta lådan. Vi kände bara på oss att. ”Detta måste gå att göra mycket bättre”.

Mer Gofido

//claes hemberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *