Hem » ”App ska kosta 22 kronor”

”App ska kosta 22 kronor”


App-makerskan Susanne Birgersdotter säger det rätt ut. ”En app ska kosta 22 kronor.
Det är mindre än en kaffe och billigt nog för att vem som helst ska trycka köp”, berättade hon när vi föreläste tillsammans senaste veckan.

Senaste dagarna har Susanne och jag föreläst i Göteborg, Malmö och Stockholm. Du som drömmer om att bygga en super-app, borde lyssna på Susanne.

Susanne föreläste om sin resa i app-världen. Hennes första app började vid köksbordet hemma ochkostade inte mer än 12 000 kronor att få klar med hjälp av programmerare i Rumänien och Indien. En hel del anamma kastade hon också in.

Du kan visst betala flera hundra tusen för en app, om du vill, men det beror på hur mycket tid du själv vill lägga in och hur pressad tidsagendan är.

Susanne pratar också gärna om fällorna. Både programmerare, Apple och många fler kan kasta grus i maskineriet.

”Sätt rätt pris. 22 kronor är precis lagom. Det betalar snart vem som helst. De som verkligen vill, köper. Även de som aldrig använder appen, kan köpa för priset känns nära noll..”

Hennes 5-2-app är ett bra exempel. Den blev klar precis före det att upphovsmannen själv gjorde eriksgata i Sverige. Det öppnade dörrarna på vid gavel.

Investerare är ett problem i sig. Många kan inte app-världen, utan det gäller att vara tydlig som person. ”Det är inte din app-idé som lockar pengar, utan det är dig som person de investerar i,” konstaterar hon krasst.

Vilka förebilder har du i techvärlden?/claes hemberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *