Hem » P27 ökar tillväxten i Norden

P27 ökar tillväxten i Norden

27 miljoner nordbor kan snart få betydligt smartare och effektivare betalningar. Planen är på plats och genomförandet diskuterade vi på första P27-konferensen. Jag intervjuar en rad gäster på scenen.

”Nu vet vi att P27 blir av. Det är inget tvekan. Resurserna, planen och besluten är på plats. Men jag är inte säker på att alla har förstått att nu kör vi”, säger vd för  P27 Lars Sjögren, när jag träffar honom för konferensen.

En som är glasklar är Liz Oakes, Mastercard, som ansvarar för att bygga den gemensamma plattformen.
”P27 är ett enastående tillfälle för hela betal-världen i Norden. Nu skapas ett gyllene tillfälle att bygga nya lösningar, nya strukturer och samtidigt städa bort gammal teknik.”

På plats möter intervjuar jag även Berit Svendsen, chef för Vips, norska Swish.
”Lönsamheten inom finans är så hög att här finns stort utrymme för innovation. Det gör frågan väldigt spännande. Lägg till att vi inom Vips har slagit ihop en rad tekniker kring betalningar. Det gör att vi kan hitta fler nya lösningar.”

Paola da Silva, ordförande P27, talar om höga ambitioner.
”Mer handel i Norden kan stärka varje land för sig. Dessutom stärker vi kompetens inom vårt viktiga fintech, som kan föda många nya överraskande spjutspetsbolag.”

Här 6 min film om P27-mötet.

Mer om P27

/claes hemberg

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *