Hem » Förbjud listräntan

Förbjud listräntan

Varför trilskas bankerna med listräntan? För att det gynnar bankernas sak. Samtidigt skymmer listräntan sikten för bolånaren som blir förvirrad och passiv. Skriver jag i min krönika. Därför borde staten förbjuda eländet. Snitträntan är svaret.

Att bankerna använder listräntorna är inte konstigt. Den är ju obegriplig. Den är fullständigt omöjlig att få fakta på. Den är omöjlig att motbevisa. Därför är den bankens stor ess i rockärmen.

Snitträntan däremot bygger ju på fakta. Den bygger dessutom på vad vi bolånare faktiskt betalar. Den är därför både sann och relevant. Och inspirerande.

Med snitträntan i handen så flyttar också makten till bolånaren. Plötsligt måste banken argumentera för att avvika från snitträntan. Idag är det tvärt om den lilla bolånaren som måste  argumentera för att banken ska avvika från listräntan. Vilket förstås är svårt. Ja, så fel är det idag.

Det folkliga stödet för snitträntan är tydligt. När jag häromdagen la ut frågan på twitter. Så var svaret tydligt. Då sa 4 av 5 snittränta före listränta. Vad väntar vi på?

/Claes Hemberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *