Hem » Upptäcksresa i Radiotech

Upptäcksresa i Radiotech

Filmstjärna? Nä, utan snarare upptäckare som en Nils Holgersson, men inte på en gås genom Sverige, utan med en radiostyrning i handen i industrin… Det blir en resa i radiotech.

Senaste året har jag fått pröva ett nytt sätt att jobba. En vd jag mötte brann eld och lågor över något som jag uppenbarligen missat. Efter många timmars prat sa han rakt ut: Vad skulle du göra om du fick fria händer. Detta är nu i gång: Del 1 Åkerströms.

”När världsekonomin bara växer 3-4% så växer vi med 20 procent”. Det handlar om ett effektivisera industrin, igen. Både i Sverige och utomlands. Dels med gammal säker teknik, men också med nya tag och nya sätt att samarbeta. Vd:n heter Johan Hårdén, vd Allgon.

Johan och jag pratade i många timmar. Jag träffade och intervjuade chefer, medarbetare och styrelseledamöter. Resultat är det som nu rullas ut på Allgon.se. Det blir en Resa i Radiotech. Det är film, bloggtexter och seminarier. Och ska bli mer av allt.

Jag intervjuar för att Allgons medarbetare, kunder, underleverantörer och även jag själv förstå svenska industri nästa steg för att effektivisera och jobba smartare. Här är radiostyrning en del. De talar också stordata, ai, synergier, samverkan…

Första besöket ute i verkligheten var hos Åkerströms. Inledningen ser ut som en dramatisk Bergmanfilm, men är 3 minuter raka fakta och löften, när jag träffar bland andra vd Anna Stiwne. Hur hon fått fart på bolaget är något alldeles speciellt. Värt en nästan ytterligare en film.

Vad vill du veta mer om radiotech? /claes hemberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *