Hem » Att vilja förstå

Att vilja förstå

Att tänka annorlunda och slå börsen år efter år, möts av nyfikenhet och även belackare. Det är alltid några bakåtsträvare som agerar som fondfan läser Bibeln. Men det måste vi tolka som vi är på rätt väg. Att gamla dåliga fonder ska begravas. Men låt oss fokusera på de som vill förstå, sa Peter och skrev ihop några svar. Mer på Neox hemsidas frågor o svar. Mer bloggat om Neox //

 

 

4 kommentarer

 1. Johan säger:

  Känns lite som att du sålt ut ditt namn. Trist när folk kommer att köpa fonden bara för att du är en frontfigur för det.

  • Claes Hemberg säger:

   Johan, jag jobbar många timmar i veckan med Neox. För analysmodellen lyckas med något som kan hjälpa många sparare till bättre och mer stabil avkastning. Hur det ”känns” för dig, kan jag inte bedöma. Jag kan bara uppmana dig att läsa och förstå hur annorlunda Neox jobbar. Så slipper du falla i fondbranschen svartmålning, som de ägnar sig åt. När någon försöker förnya branschen hade jag hoppats på att de visade mer nyfikenhet än oro. /c

 2. Jonas säger:

  Det är nog inget fel på viljan att förstå. Finns viljan att besvara de till synes enkla frågor som uppstod när den nya fonden lanserades?

  Har, eller har inte, revisorfirman BDO granskat de redovisade siffrorna, så som det påstods?

  Har, eller har inte, fonden ens funnits under de 10 år som den redovisade avkastningen gör gällande?

  Att överavkasta index för de senaste 10 åren är egentligen inte så märkvärdigt. Det räcker med att ha lagt pengarna i valfri teknikfond. Man behöver inte några höga avgifter eller särskilt hemlig metod för det. Det svåra är att ha gjort det för tio år sedan, för det finns ingen som vet om någon av dessa fonder överavkastar nästa 10 år.

  • Claes Hemberg säger:

   Jonas,
   1) Nämn frågorna du har. Och jag svarar.
   2) BDO har granskat att förvaltningen har skötts rätt och riktigt. På det är svaret 100% Ja.
   Däremot har BDO inte granskat avkastningen i kronor.
   3) Fonden startade 1 januari. Blev tillgänglig i Sverige 23 maj. Enigt en di-artikel den 23 maj dag. https://www.di.se/nyheter/ny-buffett-inspirerad-fond-for-smasparare-claes-hemberg-partner-manga-bra-bolag/
   Däremot har en afv-reporter blandat ihop detta med vår europeiska portföljförvaltning (som också di skrivit om) har funnits i snart tio år.
   4) Om din sista textrad var en fråga: så: Förvaltningen är bred och har investerat i såväl teknik, som hälsa, industri mm.

   /claes

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *